tiistai 16. heinäkuuta 2013

Valmistautumista tulevaan

Kävin juuri hakemassa ystävältäni kassillisen tyttöjen vaatteita. Kaksosille täytyy varata ihan uskomaton määrä vaatetta, joten vielä on osteltavaa. Pieniä, 44cm vaatteita meillä ei ole vielä ollenkaan. Pitänee niitäkin muutamahankkia varmuuden vuoksi. Toivottavasti kuitenkaan vauvat eivät kauhean pieninä synny.

pikaisesti napattu kuva
Henkisestikin olen yrittänyt varautua tulevaan ja siihen, ettei vauvojen syntymän jälkeen omaa aikaa tulee juurikaan olemaan. Eilen illalla liika touhuilu kostautui. Maha tuntui oudolta ja sain kauhen päänsäryn kiusakseni koko yöksi. Ilmeisesti keho yrittää viestittää, että tahtia voisi hieman hidastaa. Sovittiinkin miehen kanssa, että imuroinnit ja muut "raskaammat" kotityöt hoidetaan yhdessä illalla.

Vähän hirvittää, että jos torstaina polikäynnillä kohdunsuulla onkin jo tapahtunut jotain ja tulee passitus vuodelepoon. Toivottavasti ei! Olisi nimittäin melkoinen järjestely lastenhoidossa sun muussa. Pitäkää peukkuja, että paikat on tiukasti kiinni.

Käytännön järjestelyjäkin olen miettinyt. Pakastimen ajattelin leipoa täyteen leipää, pullaa ja sämpylöitä. Myös ruokaa ajattelin varata kaapit täyteen synnytyksen jälkeistä aikaa ajatellen. Joulunakin meidän perhe ruokailee mummojen ruokapöydissä. En kovin kummoisia eineksiä kotiin varaile, saatika käy itse väkertämään kahden pienen vauvan kanssa.

Vauvojen rytmi ja imetys mietityttävät myös. Tahtoisin niin onnistua täysimetyksessä! En jaksaisi pelata pullojen ja korvikkeiden kanssa. Mies todennäköisesti passitetaan muualle nukkumaan, kun vauvat syntyvät.  Vauvelit saavat nukkua äidin vieressä ja ruokailu on näin helpompaa. Omiin sänkyihin tuskin jaksan pieniä nostella.

Hauskaa päivää kaikille! Jätä toki kommentti käynnistäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat päivääni jättämällä kommentin. :)